Höttösestä unelmoinnista timantinkovaan tavoitteeseen.

Usein haastan ihmisiä miettimään, miten asiat olisivat unelmatilanteessa. Jos sinulla olisi kaikki maailman aika ja raha, mitä tekisit? Tai ei nyt aivan kaikki, mutta pointti on aina mennyt perille.

Unelmointi on visualisoimista. Kaikille ihmisille unelmointi ei ole helppoa. Kun olen joskus kysynyt, miten asiat olisivat täydellisessä tilanteessa työpaikalla, he keksivät vähintään kaksi syytä, miksei se ole mahdollista. Siis jo ennen kuin uskaltavat sitä visualisoida omassa päässään, saati kertoa siitä minulle. No useimmille kuitenkin tämä on helppoa.

No miksi se on tärkeää? Kun saadaan ajatus paremmasta tilanteesta, voidaan esittää kysymys: haluatko, että asia olisi näin? No tietty kaikki haluaa, että asiat olisi paremmin, joten seuraavaksi tulee pohtia, onko asia tavoittelemisen arvoinen. Mitä täytyisi tapahtua, että tuo unelma lähestyisi totuutta? Mitä olet valmis tekemään unelmasi eteen? Höttönen unelmointi on pakottanut pohtimaan parempaa. Visualisointi on näyttänyt, miten asiat voisivat olla.

Kun uskaltaa ensin unelmoida ja näkee asian tärkeyden ja tavat toteuttaa, seuraa kysymys: milloin asia olisi näin? Tässä vaiheessa höttösestä unelmoinnista on tullut timantinkova tavoite aikatauluineen.

Vastaa